Zabudnuté tváre : (Vergessene Gesichter) - Jens, Walter: 1923-2013 (Máj, 1973)
Jensenove Zabudnuté tváre žijú v spomienkach na minulosť. Zostarnutí herci a herečky, metresy dožívajú svoje dni na savarinovskom zámku v pravidelne sa opakujúcej monotónnosti a sivej jednotvárnosti. Jens ako autor nenarába kontrastom, nevykresľuje modelové situácie, netypizuje, ba ani nevytvára scény plné dramatického napätia. Všetko sa odohráva akoby vo večernom pološere, v súmraku, v melancholických tónoch a matných farbách. Príbeh sa skladá z dialógov, ktoré sú iba reminiscencicami na zašlú slávu. Autor vytvoril svojím románom pomník tým, ktorých umelecká sláva zapadla prachom, a nastolil zaujímavý filozofický problém osihotenosti človeka v jeseni života v kapitalistickej spoločnosti.