Austrálske zápisky : (Australijskie notatki) - Wolanowski, Lucjan Wilhelm: 1920-2006 (Epocha, 1970)
Neobyčajne pútavá cestopisná reportáž poľského autora. Autor nás oboznamuje s históriou aj súčasnosťou tejto krajiny protinožcov. Dozviete sa mnoho zaujímavého o osídľovaní kontinentu, o chove oviec, o objavovaní zlata, love perál i o zvieratách, ktoré sú odsúdené na vyhubenie, dozviete sa mnoho o živote pôvodných obyvateľov, žijúcich už iba v rezerváciách...