Berlín. Pod lipami : (Unter den Linden. Drei unwahrscheinliche Geschichten) - Wolf, Christa: 1929-2011 (Svět, 1977)
Christa Wolfová, významná východonemecká autorka, si vo svojom diele, ktoré má široký ohlas nielen v NDR, ale aj v mnohých cudzích krajinách, všíma najmä postavenie ženy v dnešnej spoločnosti a aktuálnych spoločenských problémov. Kniha Berlín, Pod lipami zahŕňa tri poviedky, ktoré čerpajú z oblasti fantázie, sna, utópie a majú spoločného menovateľa: iróniu, vtip, satiru.