Rozdelené nebo: Novela - Wolf, Christa: 1929-2011 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1965)
Milostný príbeh dvoch mladých ľudí, v ktorom východonemecká spisovateľka ukazuje, že rozdelenie Nemecka na dva štáty nie je len problémom politickým, ale vytvára aj súkromné osudy a city ľudí. Táto druhá autorkina kniha, ktorá bola odmenená cenou Akadémie umenia, kreslí prenikavý portrét súčasnej východonemeckej mládeže.