Rozdelené nebo: Novela - Wolf, Christa: 1929-2011; Bžochová, Perla: 1935-1999 (Bratislava Vydavateľstvo politickej literatúry, 1965)
Milostný príbeh dvoch mladých ľudí, v ktorom východonemecká spisovateľka ukazuje, že rozdelenie Nemecka na dva štáty nie je len problémom politickým, ale vytvára aj súkromné osudy a city ľudí. Táto druhá autorkina kniha, ktorá bola odmenená cenou Akadémie umenia, kreslí prenikavý portrét súčasnej východonemeckej mládeže.
On uteká za lepším životom na Západ, ona sa vracia do spravodlivého socializmu na Východ. Svetoznámy román o láske cez Berlínsky múr z pera kontroverznej autorky v predvedení vychádzajúcej nemeckej režisérskej hviezdy.
Keywords: Wolf, Christa, rodným menom Christa Ihlenfeld (bola nemecká spisovateľka. Vedecká pracovníčka združenia nemeckých spisovateľov a ako redaktorka rôznych nakladateľstiev a redaktorka časopisu novej nemeckej literatúry. Od 1955 do 1977 bola členkou rady spisovateľov únie NDR. * 18.03.1929 v Landsberg na Warta, Nemecko - 01.12.2011 v Berlíne, Nemecko); Bžochová, Perla (bola slovenská prekladateľka a dlhoročná redaktorka vydavateľstva Slovenský spisovateľ. * 18.11.1935 Košice, Slovensko - 06.01.1999 Bratislava, Slovensko); novely autorské; spoločenské novely; realistické novely; východonemeckej mládeže; Berlínsky múr; próza; nemecká literatúra - texty