Kipps : (Kipps: the Story of a Simple Soul) - Wells, Herbert George: 1866-1946 (Světová knihovna, 1978)
Román o chudobnom chlapcovi, ktorému nečakané dedičstvo prináša niekoľko chvíľ opojné radosti a vzápätí rad trápenia a starostí.