Bláznivý regiment - Weiss, Jan: 1892-1972 (Slunovrat, 1979)
Náš výber chce priblížiť Weissovu fantastickú prózu, a to zo všetkých etáp jeho spisovateľskej dráhy. Práve fantastický žáner bol autorovmu talentu najbližší. Desať próz tohto výberu dokumetuje celú šírku autorové fantázie - od próz horúčkovito snového videnie cez poviedky hyperbolické spodobňuje reálne deje až po prozaické meditácie na fantastické témy.