Bláznivý regiment - Weiss, Jan: 1892-1972 (Československý spisovatel Praha, 1979)
Náš výber chce priblížiť Weissovu fantastickú prózu, a to zo všetkých etáp jeho spisovateľskej dráhy. Práve fantastický žáner bol autorovmu talentu najbližší. Desať próz tohto výberu dokumetuje celú šírku autorové fantázie - od próz horúčkovito snového videnie cez poviedky hyperbolické spodobňuje reálne deje až po prozaické meditácie na fantastické témy.
Obsah: Bláznivý regiment. Apoštol. Rádio-ruže-ruka. Zrkadlo, ktoré sa oneskoruje. Odvážny zbabelec. Z okienka pôdy. Ústa za mrežami. Perový muž. Majster vysokého veku. Slávny pes.
Keywords: poviedky autorské; vedecko-fantastické poviedky; poviedky vedecko-fantastické; sci-fi; próza; Weiss, Jan (bol ministerský úradník, spisovateľ, prozaik. Je považovaný za jedného zo zakladateľov českej sci-fi, je nositeľom titulu zaslúžilý umelec. Jeho dcérou je spisovateľka Jana Dubová (* 1929). * 10.05.1892 Jilemnice, Česko - 07.03.1972 Praha, Česko); česká literatúra - texty