Legenda o Spaale: Román o Goetheovi : (Spaal) - Wangenheim, Inge von: 1937- (Máj, 1982)
Inge venuje román Legenda o Spaale predovšetkým osobnosti J. W. Goetheho. Robí to svojrázne, v celom diele sa prelínajú legendy s faktami, holé dáta s bohatou invenciou, minulosť s našou súčasnosťou a výsledkom je plnohodnotné literárne dielo. O zámku Kochberg a neďalekom poľovníckom zámočku Spaal je známe, že sa tu stretával J. W. Goethe s pani von Steinovou a tu prežíval svoju lásku a vrúcne city.