Súrodenci Tannerovci : (Geschwister Tanner) - Walser, Robert: 1878-1956 (Máj, 1983)
Hlavný hrdina príbehu, mladý dvadsaťročný Šimon Tanner, potomok váženej rodiny, je v istom zmysle akousi jej čiernou ovcou: vystrieda desiatky zamestnaní, od pisára až po ošetrovateľa chorého chlapca, spoznáva veľa zaujímavých ľudí. Jeho postoj k životu je vrúcny, no pritom ľahkoážny, s nevýbojným humorom si formuje vlastnú životnú filozofiu, odpor k zabehaným konvenciám.