Súrodenci Tannerovci (Geschwister Tanner) - Walser, Robert: 1878-1956; Richter, Milan: 1948-; Richter, Milan: 1948-; Kállay, Dušan: 1948-; Štuková, Ľubica; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Smena, 1983)
Hlavný hrdina príbehu, mladý dvadsaťročný Šimon Tanner, potomok váženej rodiny, je v istom zmysle akousi jej čiernou ovcou: vystrieda desiatky zamestnaní, od pisára až po ošetrovateľa chorého chlapca, spoznáva veľa zaujímavých ľudí. Jeho postoj k životu je vrúcny, no pritom ľahkoážny, s nevýbojným humorom si formuje vlastnú životnú filozofiu, odpor k zabehaným konvenciám.
Doslov (Milan Richter). Spoluvydavateľ Lidové nakladatelství, Mladá Fronta a Naše vojsko, Praha.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; próza; švajčiarska literatúra - texty; Walser, Robert (bol nemecko-švajčiarský spisovateľ. Publikoval množstvo noviniek v novinách a časopisoch. * 15.04.1878 Biel/Bienne, Švajčiarsko - 25.12.1956 Herisau, Švajčiarsko); Richter, Milan (slovenský básnik, dramatik, prekladateľ, publicista a knižný vydavateľ. * 25.07.1948 Bratislava, Slovensko -); Kállay, Dušan (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg. * 19.06.1948 Bratislava, Slovensko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -)