Les: Kniha povídek ze života myslivce - Vrba, Jan: 1889-1961 (Lesnictví a myslivost, 1971)
Rad knižiek sa opiera o jeho profesionálnej lesnícku a poľovnícku skúsenosť a tie sú označované ako cenné dodnes. Posmrtne vydanej zozbierané spisy obsiahli 76 zväzkov. Býva nazývaný básnikom lesa, stromov a zveri.