Eva má voľno : (Wychodne dla Ewy) - Berberyusz, Ewa: 1929- (Eva, 1968)
... a opäť Francúzsko, opäť Paríž, sen neuskutočnených túžob a veľkých predsavzatí, núkajúci krásu ┤sviatočných┤ dní jeho histórie i krásu všedného zápasu človeka, v ktorom sa realizujú najvnútornejšie ľudské myšlienky. Nie je to zápas prázdny, zbavený zmyslu a perspektív, ale zápas nekompromisnej túžby prerásť príkorie a prekážky, stojace v ceste, ktorého cieľom je poznanie.