Kráľ Konvalinka z krovia : (Kung Liljekonvalje av dungen) - Lang, Maria Dagmar: 1914-1991 (Labyrint, 1978)
Detektívka. Komisár Christer Wijk je na dovolenke a začne vyšetrovať vraždu mladého dievčaťa. Dej sa spočiatku rozvíja pomaly, autorka nám približuje zdanlivo idylický život švédskeho malomesta, zoznamuje nás s jednotlivými postavami komorne ladeného príbehu, ktorý napokon prerastá do drámy...