Rinaldo Rinaldini 1: Čiže odvážne činy a pohnuté osudy slávneho zborníckeho náčelníka - Ferko, Milan: 1929-2010 (Mladé letá, 1979)
Pozná ho celé Taliansko, spievajú o ňom piesne, rozprávajú povesti, legendy, rozprávky plné vzrušujúcich dobrodružstiev. O kom? O slávnom zbojníckom kapitánovi Rinaldovi Rinaldim. Vaši starí a prastarí rodičia, milí čitatelia, poznajú tiež jeho príhody a historky a z viacerých knižných vydaní, ktoré im kedysi poskytli ozajstný čitateľský zážitok...Autor vychádzal z pôvodného znenia nemeckého spisovateľa Ch. A. Vulpiusa, vydaného r. 1798, napísal živé, vzrušujúce a plnokrvné príbehy slávneho hrdinu.