Víchor nad Neretvou: Svetový vojnový román : (Force 10 From Navarone) - MacLean, Alistair Stuart: 1922-1987 (Svetový vojnový román, 1971)
Vojnový román - príbeh vojakov, ktorých úlohou bolo zachrániť partizánskych výsadkárov obkľúčených Nemcami...