Měl jsem zůstat doma. Koně se přece střílejí : (I Should Have Stayed Home. They Shoot Horses, Don't They?) - McCoy, Horace: 1897-1955 (Melantrich, 1983)
Společné vydání dvou románů amerického prozaika Horace McCoye (1897ľ1955), které nemilosrdně a bez příkras vypovídají o tragédii generace Ameriky třicátých let, o ztrátě iluzí, o lidské důstojnosti a ponížení.