Rieka. Dom : (Reka) - Roščin, Michail Michajlovič: 1933-2010 (Štafeta, 1986)
Kniha obsahuje dve novely. Prvá "Rieka" je pokojná a tichá próza, hrdinami sú cestujúci lode Repin. Druhá novela "Dom" - podáva život mladého hrdinu, ktorý sa rozhoduje, či ostať doma v ubíjajúcej pohode rodiska alebo začne život odznova...