Tri mentolové lízanky : (Trois sucettes a la menthe) - Sabatier, Robert: 1923-2012 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1986)
Voľné pokračovanie románu Švédske zápalky. Po matkinej smrti hlavný hrdina osirel, domovom sa mu stala ulica. Cez chlapcove dotyky s novými vecami a ľuďmi, ktorí sa ho ujali vnikáme do Paríža tridsiatych rokov...