Prízračný život : (La vie fantôme) - Sallenav, Daniele: 1940- (Členská knižnica Pravda, 1989)
Pierre, stredoškolský profesor, otec dvoch detí, zviazaný putami rodinného života, sa domnieva, že v Laure, v svojej omnoho mladšej milenke, našiel ideálnu lásku a zmysel života. Laura s nadšením jeho city opätuje, spolu prežívajú tajné popoludňajšie schôdzky, telesné slasti a klamné radosti, ktoré im prináša zakázaná láska mimo legálneho zväzku...