Ozvena slávičieho spevu. Neferitový pás - Kim, Anatolij Andriejewitsch: 1939- (Jantár, 1983)
Poviedky a novely oslavujúceho prírodu i ľud Ďalekého východu a Sachalinu. Vybrané dve novely sú v nejednom smere odlišné, spája ich však hlboké mravné posolstvo - hrdinovia hľadajú zmysel života, svoje miesto v ňom a usilujú sa o naplnenie vlastných ideálov...