Sen noci Svätojánskej: Rozprácky od Shakespeara : (Tales from Shakespeare) - Lamb, Charles: 1775-1834; Lamb, Mary Ann: 1764-1847 (Mladé letá, 1959)
Rozprávky, ktoré majú slúžiť čitateľom ako akýsi úvod k dielam Shakespeara (je v nich množstvo citátov z jeho hier). Nechýbajú tu rozprávky čerpené z jeho komédií ani z jeho tragédií. V knižke tak nájdete napr.:...