Francúzova zátoka. Hladný vrch : (Frenchman's Creek. Hungry Hill) - Du Maurier, Daphne: 1907-1989 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1969)
Francúzska zátoka je príbehom vášnivej lásky vydatej ženy z vysokých londýnskych kruhov a ošľahaného piráta, postrachu okolia. Dona prvý raz prežíva hlboký cit, pre ktorý zabúda na deti, manžela a vysoké spoločenské postavenie. Sugestívnosť príbehu umocňuje prostredie starého kaštieľa a okolitá príroda. To, ako si dona vyrieši svoj ďalší život, sa čitateľ dozvie až v závere románu.