Smrť alkoholika : (Az alkoholista halála) - Papp, László Kolozsvári: 1940-2005 (Prameň, 1983)
Ústredná postava, István Pelle, zahynula za nie celkom jasných okolností a my sa len retrospektívne dozvedáme, o koho išlo. Štyri pramene - štyri pravdy? Nie, ide o mozaiku hlavného hrdinu, zloženú z rozličných uhlov pohľadu.