Šéf : (Il padrone) - Parise, Goffredo: 1929-1986 (Prameň, 1967)
Román talianskeho autora, hlavnými postavami sú doktor Max, šéf firmy a rozprávač príbehu, mladý šéfov zamestnanec. Pre šéfa sú typické protirečenia, dilemy, večný moralizmus a nerovnováha. Každú chvíľu mení názory i náladu. Je to postava komická a zároveň tragická...