Sbohem mých patnáct let : (Adieu, mes quinze ans) - Campagne, Claude (Veronika, 1976)
Fanny je patnáctiletá dívka, která žije se svým bratrem Vilémem u dědečka, jemuž všichni říkají Kapitán. Je to bývalý námořník, který zažil kdysi boje u Narviku. Tehdy zachránil norského chlapce, který pak beze stopy zmizel. Spolu s Fanny a jejími kamarády se ho snaží najít...