Zvuk zemské tíže: Román : (The Sound of Gravity) - Simpson, Joe: 1960- (Jota - Start, 2012)
Hlavný hrdina trávi počas horského výstupu so svojou ženou noc na skalnej rímse. Vyrušený pohybom zachytáva v poslednom okamihu padajúcu manželku, ktorá v spánku vykĺzla zo spacieho vaku a teraz v jeho kŕčovitom zovretí visí nad priepasťou. Krehké puto sa trhá a namiesto nádeje zostáva len posledné "zbohom". Patrick je zdrvený, ale súčasne je postavený pred krutú realitu a zožierajúce otázky.