Ľudia v hoteli : (Menschen im Hotel) - Baum, Vicki: 1888-1960 (Tvorba národov, 1969)
Zúfaľstvo a blaženosť bývajú vedľa seba v luxusných izbách a apartmánoch Grand hotela. Autorka si tento zaujímavý svet zvolila za predmet svojho románu. Rozpráva v ňom o tom, čo možno za dvojitými dverami hotela prežiť, o čom sa tam dá snívať a čo sa tam dá stratiť, čo možno v čajovni pretancovať a v bare prepiť, o všetkom, čo sa v hale veľkého hotela povedalo či zašepkalo a vplývalo na osudy ľudí v hoteli.