Ľudia v hoteli (Menschen im Hotel) - Baum, Vicki: 1888-1960; Žabkayová, Tessa; Bžochová, Perla: 1935-1999 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1969)
Zúfaľstvo a blaženosť bývajú vedľa seba v luxusných izbách a apartmánoch Grand hotela. Autorka si tento zaujímavý svet zvolila za predmet svojho románu. Rozpráva v ňom o tom, čo možno za dvojitými dverami hotela prežiť, o čom sa tam dá snívať a čo sa tam dá stratiť, čo možno v čajovni pretancovať a v bare prepiť, o všetkom, čo sa v hale veľkého hotela povedalo či zašepkalo a vplývalo na osudy ľudí v hoteli.
Keywords: Baum, Vicki (bola rakúska hudobníčka a uspešná spisovateľka, Emigrovala do USA v r. 1932. * 24.01.1888 Viedeň, Rakúsko - 29.08.1960 Hollywood, Los Angeles, Kalifornia, USA); romány autorské; spoločenské romány; hotelové prostredie; sfilmované romány; próza; Spál, Milan (slovenský ilustrátor, grafik, plagátova tvorba, dizajn, úžitkové umenie. * 12.03.1931 Stupava -); Bžochová, Perla (bola slovenská prekladateľka a dlhoročná redaktorka vydavateľstva Slovenský spisovateľ. * 18.11.1935 Košice, Slovensko - 06.01.1999 Bratislava, Slovensko); rakúska literatúra - texty