Za dve čiarky prázdniny : (Za dvě čárky prázdniny) - Borská, Ilona: 1928-2007 (Priatelia, 1982)
Príbeh vás zavedie na okraj Prahy do okolia zoologickej záhrady, kde chlapci a dievčence z Podvršia prežívajú v tieni rozostavaného veľkomestského sídliska na brehu Vltavy ešte pred letnými prázdninami vzrušujúce dobrodružstvá. S napätím budete sledovať ich odveké nepriateľstvo so susednými Závodčanmi a predovšetkým ako objavia na povale starého domu zožltnuté pamäti pražského kata z 19. storočia a ako zasiahnu do pátrania po zlodejovi, ktorý ukradne dedovi Šajnhostovi, priateľovi všetkých, jeho najcennejšie známky v albume z krokodílej kože. To všetko aj veľa iného.