Gaštanka a iné poviedky : (Kaštanka) - Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904 (Dobré slovo, 1984)
Medzi jeho prozaickou tvorbou je i nežná, milá a silne emocionálna poviedka, v ktorej hlavným hrdinom je psík Gaštanka. Adaptácia poviedky pre deti je urobená naozaj adresne a veľmi citlivo. Text sprevádzajú prekrásne ilustrácie, ktorých autorom je ruský výtvarník Gennadij Spirin, známy prinajmenšom v celej Európe.