Gaštanka a iné poviedky (Kaštanka) - Čechov, Anton Pavlovič: 1860-1904; Szabová, Naďa; Hulák, Jaroslav: 1920-1999; Kovařík, Jidřich: 1928-; Spirin, Gennady: 1948- (Mladé letá Bratislava, 1984)
Medzi jeho prozaickou tvorbou je i nežná, milá a silne emocionálna poviedka, v ktorej hlavným hrdinom je psík Gaštanka. Adaptácia poviedky pre deti je urobená naozaj adresne a veľmi citlivo. Text sprevádzajú prekrásne ilustrácie, ktorých autorom je ruský výtvarník Gennadij Spirin, známy prinajmenšom v celej Európe.
Pre čitateľov od 9-12 rokov.
Keywords: poviedky autorské; Čechov, Anton Pavlovič (bol ruský lekár, spisovateľ a dramatik. * 29.01.1860 Taganrog, Rusko - 15.07.1904 Badenweiler, Nemecko); Kovařík, Jidřich (český ilustrátor, grafik, maliar. * 12.06.1928 Plzeň, Česko -); Hulák, Jaroslav (bol český prekladateľ z ruštiny, filozóf. * 10.09.1920 v Prachaticiach, Česko - 06.08.1999 Česko); novely autorské; dobrodružné poviedky; Spirin, Gennady (ruský výtvarník, maliar a detský ilustrátor, známy svojim jedinečným štýlom ilustrácie akvarelu. * 25.12.1948 Orechovo-Zujevo, Rusko -); poviedky o zvieratách; psy; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov