Noc hrôzy : (Monneske og maktene) - Duun, Olav: 1876-1939 (Mladé letá, 1972)
Duunov román sa odohráva v prímorskej oblasti Namdalenu v strednom Nórsku, z ktorého sám autor pochádzal. Tematicky sa zameral na boj dobra so zlom, ktorý sa odohráva v duši každého človeka a ktorý sa v rôznych podobách prejavuje i na povrchu, v ľudskom konaní...