Slovenská jar - Hučko, Ján, 1929-2001 (Mladé letá, 1994)
Túto knihu napísal univerzitný profesor pre deti. Rozpráva zaujímavo a nebojí sa využiť ani štatistiky a historické dokumenty ako svojrázny ilustračný materiál. Vzdialené deje poldruha storočia podáva ako udalosti, ktoré rozhodovali o našom dnešku...