Slovenská jar - Hučko, Ján, 1929-2001; Červeňanský, Mikuláš, 1939-2005; Hučko, Ján, 1929-2001 (Bratislava Mladé letá, 1994)
Túto knihu napísal univerzitný profesor pre deti. Rozpráva zaujímavo a nebojí sa využiť ani štatistiky a historické dokumenty ako svojrázny ilustračný materiál. Vzdialené deje poldruha storočia podáva ako udalosti, ktoré rozhodovali o našom dnešku...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: dejiny slovenské; obrodenie národné; Slovensko; r. 1762-1861; osobnosti historické; Slovensko; Hučko, Ján (slovenský historik, vysokoškolský pedagóg, tlmočník, prekladateľ, 7.3.1929 Stará Turá - 21.3.2001); pre čitateľov od 11 rokov