Aforizník: Aforizmy a fórizmy na každodenné použitie - Herko, Miloš, 1958-; Hevier, Daniel, 1955- (Edo, 1990)
Knižka aforizmov obsahuje krátke, múdre, bystré, vtipné vety, v ktorých je veľa múdrosti. Výber zostavil prozaik a prekladateľ Miloš Herko.