Tvár bez masky : (The Naked Face) - Sheldon, Sidney, 1917-2007 (Tatran, 1992)
Doktor Judd Stevens, psychoanalytik, o vlások unikne vražde a ocitne sa znenazdajky v najkritickejšom období svojej kariéry. Ak sa mu nepodarí vniknúť do myslenia vraha, hrozí mu, že sám bude uväznený a obvinený z dvojnásobnej vraždy. Svojho pacienta, bývalého homosexuála, a svojej sekretárky. Dvaja ľudia, úzko spojení s ním, boli zavraždený. Je vrahom niekto z jeho pacientov ? Niekto preťažený vlastnými problémami ? Neurotik hnaný vlastnou impulzívnosťou ? Šialenec ? Kým vrah udrie znovu, Judd musí strhnúť masku nevinnosti z násilníckeho vraha, odhaliť vnútorné pocity, obavy a ciele zločinca, uvidieť jeho pravú tvár. Napínavé čítanie nabité búrlivými epizódami i sondami do intímneho života psychicky narušených a deprimovaných ľudí.