Šance : (Chances) - Collins, Jackie, 1937-2015 (Klokan, 1992)
Známy bestseller Jackie Collinsove ponorí čitateľa do spletitých osudov hlavných postáv, ktorých životné príbehy sa nečakane prelínajú a rozchádzajú nielen v minulosti, ale aj v súčasnosti. Autorka si vybrala efektnú kulisu jedného júlového večera roku 1977, kedy sa celý New York náhle ponoril do tmy. Výpadok elektrického prúdu zastihol jednotlivých hrdinov v absolútne nečakaných situáciách: starý šéf gangu Gino sa po siedmich rokoch vracia domov lietadlom, ktoré sa práve chystá pristáť. Jeho energická dcéra Lucky uviazne vo výťahu mrakodrapu s neznámym černochom. Jej brat Dario je uväznený vo vlastnom byte spolu s ozbrojeným maniakom. Noblesná Carrie, čierna dáma v najlepších rokoch, je zaskočená v Bronxe, kam sa musela vydať za nebezpečným poslaním...