Koniec sezóny v raji - Rákay, Anton, 1925-2013 (Osveta, 1994)
Román je druhý v poradí autora , lekára. Je tragickým príbehom vášnivej, nenaplnenej lásky starnúceho lekára-chirurga, telesne i psychicky poznačeného rodinnou tragédiou. Zobrazuje životné cesty vyše šesťdesiatročného MUDr. Andreja Kaveckého a mladej dvadsaťdvaročnej zdravotnej sestry Janinky Turčekovej v čase jej dočasnej životnej krízy.