Bože, tu Anna : (Mister God, this is Anna) - Hopkins, Sydney George, 1919-1999 (Mladé letá, 1994)
Zošľachťujúci príbeh, ktorý rozširuje obzor a dotýka sa srdca spôsobom, ktorý odporuje zákonom logiky. Ťažko nájsť slová, ako vysvetliť čaro knižky. No ako napísal Solženicyn vo svojom prejave pri udeľovaní Nobelovej ceny: Nie všetko má svoje meno. Niektoré veci nás vedú za hranicami slov...Je to ako malé zrkadielko v rozprávkach-pozriete sa doň, ale nevidíte v ňom seba, na okamih zazriete nedosiahnuteľné, a tam vás nezanesie ani kôň, ani čarovný koberec. A duša za tým volá.