Bože, tu Anna (Mister God, this is Anna) - Hopkins, Sydney George, 1919-1999; Oravcová, Adriana, 1952-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 1994)
Zošľachťujúci príbeh, ktorý rozširuje obzor a dotýka sa srdca spôsobom, ktorý odporuje zákonom logiky. Ťažko nájsť slová, ako vysvetliť čaro knižky. No ako napísal Solženicyn vo svojom prejave pri udeľovaní Nobelovej ceny: Nie všetko má svoje meno. Niektoré veci nás vedú za hranicami slov...Je to ako malé zrkadielko v rozprávkach-pozriete sa doň, ale nevidíte v ňom seba, na okamih zazriete nedosiahnuteľné, a tam vás nezanesie ani kôň, ani čarovný koberec. A duša za tým volá.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; Hopkins, Sydney George, pseudoným Fynn (anglický spisovateľ, 26.03.1919 Poplar, Londýn - 03.07.1999 Somerset); psychologické romány; náboženské príbehy; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov