Čarovná krieda (Trollkrittet) - Hopp, Zinken, 1905-1987; Žitný, Milan, 1948-; Dressler, Ján, 1939-; Ballová, Vlasta (Bratislava Mladé letá, 1977)
Príbeh o chlapcovi, ktorý nájde čarovnú kriedu. Keď ňou niečo namaľuje, stane sa to skutočným. Nakreslí chlapca, chlapec ožije a spolu vstúpia do krajiny dobrodružstva cez magickú bránu. Za bránou je papagáj Leif, žijúca abeceda, troll, zvaný Komle, ryba menom Fred Olsen, bezbožný kráľ a kráľovná... Áno je to kniha, kde je plno podivuhodných ľudí a zvierat.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; chlapčenské príbehy; Hopp, Zinken, vl. menom Signe Marie Brochmann (Zinken bola jej prezývka z detstva) (nórska spisovateľka, poétka a dramatička, 09.01.1905 Ullensvang - 03.09.1987 Bergen, Nórsko); Žitný, Milan (slovenský literárny vedec, prekladateľ, 11.01.1948 Krajné -); príbehy o deťoch; školské prostredie; próza; nórska literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov