V Kiripolci svine kujú - Moravčík, Štefan, 1943-; Kellenberger, Martin, 1957-; Blažo, Pavol, 1943- (Bratislava Tatran, 1988)
Je to čosi ako záhorácka biblia od stvorenia Záhoria po dnešok. Vtipné a zábavné.
Keywords: poviedky autorské; humoristické poviedky; Záhorie (oblasť); sociálne poviedky; próza; slovenská literatúra - texty; Moravčík, Štefan (slovenský básnik, prozaik, esejista a prekladateľ, 22.12 1943 Jakubov -); Kellenberger, Martin (slovenský výtvarník, maliar, ilustrátor, grafik, venuje sa aj animovanému filmu, ctiteľ a znalec hudby, literatúry a dejín, 11.10.1957 Bratislava -); Záhorie (oblasť); Blažo, Pavol (slovenský typograf, grafik, fotograf a výtvarný redaktor. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. * 16.06.1943 Trnava, Slovensko -)