Od obrázkov k písmu: Rozlúštenie zabudnutých písiem a jazykov : (Zeichen und Wunder) - Doblhofer, Ernst, 1919-2002 (Malá moderná encyklopédia, 1972)
Začalo sa to pred Sumerom a skončilo to vynájdením písma.