Michalka a Julián : (Michalka a Julián) - Horelová, Eliška, 1925-2015 (Medzinárodná séria obrázkových kníh, 1987)
Je to o dievčatku Michalke, ktorú čaká ďaleká cesta. Má letieť zo starou mamou do Bulharska. Pôjdu spolu k moru, aby Michalka toľko v zime nekašľala. Michalka sa veľmi teší. Ešte nikdy neletela lietadlom a nikdy nebola pri mori...