Knižka pre Lucinku - Lukešová, Milena, 1922-2008; Hevier, Daniel, 1955-; Sigmundová, Jana, 1940-2011; Sigmundová, Jana, 1940-2011; Gondová, Mária (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Rozprávky pre najmladšie deti o dievčatku Lucinke s milými ilustráciami od Jany Sigmundovej, preložil Daniel Hevier.
Pre čitateľov od 5 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o deťoch; próza; Hevier, Daniel (slovenský básnik, prozaik, dramatik, scénárista, textár a autor literatúry pre deti a mládež, 6.12.1955 Bratislava -); Lukešová, Milena, rod. m. Kořínková (česká spisovateľka detskej a mládežníckej literatúry a prekladateľka, redaktorka, 16.06.1922 Choceň - 28.07.2008); česká literatúra - texty; pre čitateľov od 5 rokov