Kominár v bielom klobúku: Zázračné príbehy z čarovného mestečka : (Skazočnyje istorii Maleňkova goroda) - Petriašvili, Guram (Mladé letá, 1985)
Kominár v bielom klobúku obsahuje zázračné príbehy z čarovného mestečka. Aj tú o kominárovi v bielom klobúku, ale aj o pánovi Nosáčikovi, čo čaká na zázraky, keď všetci ľudia spia, túla sa mestečkom, díva sa na hviezdy, potom na verandy a keď vidí črepníky s kvetmi, postojí, nadýchne sa ich vône a na tvári mu zažiari šťastný úsmev. A keď na šnúre visí detská bielizeň, vyberie z vrecka hračku a položí ju na verandu...