Kominár v bielom klobúku: Zázračné príbehy z čarovného mestečka (Skazočnyje istorii Maleňkova goroda) - Petriašvili, Guram; Hevešiová, Jana; Brun, Róbert, 1948-; Ballová, Vlasta (Bratislava Mladé letá, 1985)
Kominár v bielom klobúku obsahuje zázračné príbehy z čarovného mestečka. Aj tú o kominárovi v bielom klobúku, ale aj o pánovi Nosáčikovi, čo čaká na zázraky, keď všetci ľudia spia, túla sa mestečkom, díva sa na hviezdy, potom na verandy a keď vidí črepníky s kvetmi, postojí, nadýchne sa ich vône a na tvári mu zažiari šťastný úsmev. A keď na šnúre visí detská bielizeň, vyberie z vrecka hračku a položí ju na verandu...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; gruzínské rozprávky; poučné príbehy; fantazíjné rozprávky; próza; gruzínska literatúra - texty; Brun, Róbert (slovenský výtvarník, maliar, gragik a ilustrátor. Študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, oddelenie voľnej grafiky a knižnej tvorby, Prof. Vincent Hložník a Albín Brunovský. N ar. 1848 v Žiline, Slovensko -); pre čitateľov od 6 rokov