Magdalénka a škriatkovia - Friedová, Libuša, 1925- (Otvor sa, rozprávka, 1982)
Pätnásť veselých rozprávok o nevšednosti všedných vecí: Magdalénke, Motkoškovi a ďalších škriatkoch, ich statočných službách v dôležitých prístrojoch, bitkách v komíne i všeličom inom.