Nevedko v Slnečnom meste - Nosov, Nikolaj Nikolajevič, 1908-1976 (Mladé letá, 1972)
A nemyslite si, že je to Slnečné mesto dakde strašne ďaleko, vôbec nie. Je v blízkej budúcnosti. Ak sa pousilujete, možno sa doň aj vy dostanete. Ja by sa ta rád pozrieť, len ma mrzí moje hlúpe meno. Prischlo mi, keď som ešte naozaj nič nevedel, a teraz ho musím vláčiť po prítomnosti aj po budúcnosti.